Een kaartje in drie fasen

Mijn collectie rouwkaartjes was niet zo groot meer. Deze wil ik wel altijd op voorraad hebben, zodat ik er altijd een kan sturen als het nodig is. Gisterenavond maakte ik drie variaties met dezelfde stempels.

De eerste vond ik oké gelukt. Ik gebruikte Smokey Slate inkt voor de achtergrond. Ik ponste een grote cirkel uit een rest papier en gebruikte een Sponge Dauber om de achtergrond te kleuren. De tekst stempelde ik met Wisteria Wonder. De bloemen zijn met Versamark gestempeld en daarna met Copper embossingpoeder afgemaakt.

Bij het tweede kaartje maskeerde ik de bloemen, zodat deze wit bleven. Ook maakte ik de cirkel nog wat groter door een ander malletje te gebruiken, deze keer de Stitched Shapes framelits. Ik maakte de achtergrond ook met een Sponge Dauber, maar nu in Wisteria Wonder. Ik gebruikte weer Copper embossingpoeder. De tevredenheid nam toe.

Voor de laatste versie gebruikte ik de Smooshingtechniek die Sam Hammond van Pootles.co.uk eens in een video had uitgelegd. Dit deed ik op Watercolor Paper, omdat je hier best veel water bij moet gebruiken om het mooi te kunnen laten vloeien. Ik gebruikte weer Wisteria Wonder voor de achtergrond, aangevuld met Powder Pink. De kaart is gemat op Fresh Fig cardstock en ook hier heb ik weer Copper embossingpoeder gebruikt.

Ik ben het meest tevreden met de laatste kaart, alhoewel ik de andere twee ook leuk vind. Het is ook wel interessant om te zien hoe het proces van kaartmaken soms werkt bij mij. In sommige gevallen maak ik heel veel kaartjes die ik nooit verstuur voordat ik bij een kaart kom waarmee ik helemaal tevreden ben. Nu vind ik ze allemaal mooi genoeg om te versturen, maar dat is soms wel eens anders!

Binnenkort laat ik jullie meer zien van de Smooshingtechniek en hoe je moet maskeren, als ik heb uitgevonden hoe ik video´s moet bewerken.

Product List

Remarkable You Clear-Mount Stamp Set

Hopeful Thoughts Clear-Mount Stamp Set

Copper Stampin' Emboss Powder

Embossing Buddy

Versamark Pad

Wisteria Wonder Classic Stampin' Pad

Powder Pink Classic Stampin' Pad

Smoky Slate Classic Stampin' Pad

Sponge Daubers

Stitched Shapes Framelits Dies

Fresh Fig A4 Cardstock

Whisper White A4 Thick Cardstock

Watercolor Paper

Please follow and like me:

1 thought on “Een kaartje in drie fasen

Reacties zijn gesloten.